Alles over Schulden

Er is niets mis het aangaan van een lening. Het wordt een heel ander verhaal wanneer u, om welke reden dan ook, niet meer in staat bent om uw maandelijkse betalingsverplichting te voldragen. Het kan altijd gebeuren dat u, om uiteenlopende redenen, financieel in de problemen komt, zoals bijvoorbeeld een onverwacht ontslag. Deze situatie kan erg nare gevolgen met zich meedragen, zoals een deurwaarder die beslag komt leggen op uw inboedel, of een gedwongen verkoop van uw huis.

De meeste mensen vragen veel te laat om hulp, niet zelden omdat ze zich schamen. Soms wordt zelfs een nieuwe lening afgesloten om een vorige af te kunnen betalen. Iedereen begrijpt dat dit de situatie alleen maar verergert. Hoe sneller u hulp zoekt, hoe beter — wachten zal het probleem enkel vergrootten. Er zijn verschillende manieren om uit de schulden te komen en uw schuldprobleem op te lossen: zelf uw schulden regelen of met de hulp van uw gemeente of een andere instantie.

U moet zich vooral niet schamen om hulp te vragen voor schuldbemiddeling of schuldsanering! U bent heus niet de enige met financiële problemen. Deze instanties zijn er om u te helpen.

Be Sociable, Share!